Wat is een responsive website?

Een responsive website is een website met een adaptief ontwerp. Dit houdt in dat het ontwerp zich aanpast aan het apparaat waarop de website wordt bekeken. Zo past de website zich automatisch aan als je deze op je telefoon bekijkt, maar ook als je de telefoon een kwart slag draait. Simpel gezegd bestaat een responsive website uit een flexibel grid gevuld met content (tekst, afbeeldingen en video’s) en navigatie elementen die worden gepositioneerd op basis van de schermgrootte en de schermverhouding. Zo wordt als het scherm smal is bepaalde content onder elkaar weergegeven in plaats van naast elkaar of worden de knoppen dichter bij elkaar geplaatst zodat deze niet buiten het scherm vallen.


Het grote voordeel van een website met een slim responsive design is dus dat het op zowel een tablet, telefoon als laptop/desktop goed uit de verf komt. Dit is merkbaar in het onderhoud van de website. Je hoeft maar in één CMS je content te bewerken of toe te voegen.


Ook niet onbelangrijk is dat de Google zoekmachine responsive websites prefereert. Dit houd in dat de score die google aan de de website geeft gunstiger is voor responsive websites en dat merk je in je positie in de zoekresultaten. 

 

Kan ik mijn huidige website ook responsive laten maken?

Ja dat kan! Het is wel zo dat dit eenvoudiger is als er tijdens de ontwerpfase al rekening mee gehouden is.  Is dit niet het geval? Dan is het simpelweg meer werk, maar zeker niet onmogelijk.

 

Wilt u ook een responsive website?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van responsive websites? Wilt u een eenvoudig en flexibel cms om uw website of webshop te beheren? Of heeft u specifieke wensen en eisen en wilt u een website of webshop op maat laten ontwikkelen? Future Forward - creative software developers for web, mobile, touchscreens & things – vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en informatief gesprek. Bel 0181-413112 of mail naar info@ffwd.nl.